If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
ДА АЗ НАПРИМЕР КАРАМ С MOBIL SYNT S 5W40 И СМ МНОГО ДОВОЛЕН ОТ СМЯНА ДО СМЯНА СМ ДОЛЯЛ НЕ ПОВЕЧЕ ОТ 200ml
Да и аз карам с 5в/40 и е много по-добре с това масълце...По скъпото масло хем пази двигателя, хем е доста по добре през зимата... Има и нещо друго. Всеки си мисли че като е 5в./40 ще го харчи повече двигателя... Това е така но ако става въпрос за много износени двигател иначе няма разлика, даже напротив може по-малко да го гори колата Аааа и с по тънко масло колата има по-добър разход на гориво
Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over ((((( ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it... ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY... by RUBIG service
хубаво де - защо тогава производителя на двигателя предписва да се кара с 10W40, а не с 5W40?
Дай ми един чисто нов автомобил 2008г. за Б-я който производителя задължава обслужване с 10в40 ????..
Иначе самия вискозитет се определя според географ. положение също така...Няма автомобил в студените части на Русия да се кара с 10в40...Там няма и с 5в40 хихи...
За източна европа и Италия и средна европа 10в40 е с достатъчен добър вискозитет и качества за всезонна употреба, но зимата е ясно на всички че 5в/40 е по-добре... А и лятото и изобщо, но пак си зависи от двигателя....
Баси колко ми е трудно да пиша тази нощ ама...
Друг фактор. Когато нашите коли са излизали от завода 92-97г. цената на маслата с вискозитет 5в40(пълна синт) е била тройно-4но по висока.... В момента тази разлика е едва двойна...
Има и още ама едвам пиша...Общо взето факторите са: година на производство(нашите са дърти кочини), огрмни разлики в цените, географско положение...
Та
Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over ((((( ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it... ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY... by RUBIG service
Дай ми един чисто нов автомобил 2008г. за Б-я който производителя задължава обслужване с 10в40 ????..
Та
Да де ама нов автомобил е с нов двигател, който е съвсем друга разработка, т.е. няма нищо общо с двигателите правени през 90-те! Допуските са им съвсем други и е нормално да са с други изисквания към маслата?
Но на мен въпроса ми беше - Защо да се слага 5W40, като производителя на мотора казва да се ползва 10W40???
Не е ли опасна даже една такава промяна???
Даването на газ, води до пристрастяване! Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
Volvo V50 2.0D by RuBig
Най- много да спестиш малко гориво с новото масло. По- добър студен старт. Аз лично мисля, че всичко под 10W и всичко над 40 също става- примерно 0W60 или 5W50 ако има. Мое мнение.
Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts; Lancia Kappa JTD '98 -
Да де ама нов автомобил е с нов двигател, който е съвсем друга разработка, т.е. няма нищо общо с двигателите правени през 90-те! Допуските са им съвсем други и е нормално да са с други изисквания към маслата?
Но на мен въпроса ми беше - Защо да се слага 5W40, като производителя на мотора казва да се ползва 10W40???
Не е ли опасна даже една такава промяна???
Ти сам го каза за старите ни коли и двигатели...
Иначе и тогава не е имало проблем да се кара с 5в/40 10в60, 5/60 и т.н. но е ставало въпрос за многоооо по скъпи масла
Както каза Дидод с 5в/40 по-добър студен старт, и по малък разход на гориво Опасност друга няма...Ако е много изтормозен двигателя просто ще губи маслото... А и по хубавото масло остава по добър мазителен слой
Ти сега ако недай си боже правиш основен ремон пак ли ще сложиш 10в40?
Аз ще продължавам да си карам с по-скъпи и хубаво масло зимата... 5в/40
Comment